رایزر PCIe چیست و چرا از آن استفاده میشود؟
قبل از اینکه ماینینگ و استخراج خانگی ارز دیجیتال در دنیا رایج شود، کاربران کارت گرافیک را به صورت مستقیم روی اسلات PCE Express 16x نصب میکردند و در مادربردهای گرانقیمت سری گیمینگ حداکثر ۳ یا ۴ اسلات PCIe 16x وجود داشت که کاربر میتوانست کارت گرافیک خود را در آن قرار دهد. بعد از مدتی شخصی راهی پیدا کرد که با استفاده از یک کابل فلت و دو سوکت PCIe 16 و PCIe 1x کارت را به خارج از مادربرد منتقل کند و در واقع اولین رایزر گرافیک ساخته شد.
دلایل استقبال ماینرها از رایزر یکی تهویه بهتر کارت بود و دیگری استفاده از اسلات PCIe 1 x؛ که باعث میشد در یک مادربرد تعداد بیشتری کارت گرافیک قابل نصب باشد و میزان زیادی از هزینهها کاهش یافت. بعد از درخواستهای زیاد کاربران برای این رایزر تولیدکنندگان به فکر تولید رایزر با کیفیتتر و کمخطرتری شدند و اولین سری رایزر PCIe 1x to PCIe 16x همراه با کابل USB سه وارد بازار شد.
تغییرات نسخههای بعدی رایزر PCIe Riser بیشتر شامل تغییر محل و نوع سوکت و پورت برق ورودی و تعداد خازنها و مصرف انرژی بود. استفاده از رایزر تغییری در پرفورمنس و بازدهی کارت گرافیک برای ماینینگ ایجاد نمیکند ولی گزارشاتی برای افت بازدهی در هنگام استفاده از رایزر برای بازی وجود دارد. کیفیت رایزر حتی سیم برقی که استفاده میشود بسیار اهمیت دارد. زیرا این قطعات جریان برق زیادی عبور میدهند و در صورتی که کیفیت خوبی نداشته باشند خطراتی مثل آتشسوزی در پیش خواهید داشت.
برای انتقال گرافیک به بیرون از کیس باید از رایزر گرافیک استفاده شود، که این کار باعث کاهش دمای گرافیک میشود. از این رایزر گرافیک میتوان برای تبدیل اسلتهای ۱x, 4x, 8x, 16x استفاده کرد.
اندازه برد |
13cm x 4.4cm x 1.2cm |
---|---|
ویژگیها |
۸ شکاف خازن در هر کارت |